YALANCI ENGİNAR
Ege’nin incisi İzmir’de yaşıyorsanız tam bir
enginar tutkunusunuzdur. Soğutucumuzda bir çoğumuzun mutlaka enginarı vardır.
Ama öyle zamanlar gelir ki bir bakmışsınız stoğunuz tükenmiş. Biz de
yalancısını yaparız.
İlk annem yapmıştı. Ona da demiştim hadi canım hiç
tadı enginara benzer mi diye. Eğer gözlerim bağlı tatsaydım kesinlikle enginar
derdim.
Hemen malzemelerimizi sıralayalım ;
1 kg
kabak
1
tane soğan
Yarım
demet dereotu
2-3
sarımsak
1
limon
Zeytinyağ
İlk
olarak soğanlarımız rendeliyoruz.1 kaşık zeytinyağ koyduğumuz tenceremizin
içinde soğanlarımızı çok hafif kavuruyoruz.Dereotu ve sarımsaklarımızı
ayıklayıp ince ince kıyıyoruz.Kabakları ister uzunlamasına kesin ister yuvarlak
isterseniz de dörde bölüp doğrayın.Yemeğiniz nasıl görünsün isterseniz o
şekilde hazırlayabilirsiniz.Ayıkladığımız dereotunu,ufak ufak doğradığımız
sarmısağı da ekleyip birkaç kez karıştırıyoruz.Dereotu zeytinyağ ile karışınca
çok hoş kokular sarıyor mutfağımızı.Daha sonra kabağımızı ekliyoruz.
Son
olarak da bu yemeğin sırrı olan limonumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
15-20
dk. gibi kısa zamanda pişiyor.Biraz beklettikten sonra da servise hazır.
Yanında
eğer seviyorsanız sodalı bir ayran (sizi çok ferahlatır ve tok tutar) veya yoğurt
ile harika bir öğün yaratabilirsiniz.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder