YALANCI ENGİNAR

Ege’nin incisi İzmir’de yaşıyorsanız tam bir enginar tutkunusunuzdur. Soğutucumuzda bir çoğumuzun mutlaka enginarı vardır. Ama öyle zamanlar gelir ki bir bakmışsınız stoğunuz tükenmiş. Biz de yalancısını yaparız.

İlk annem yapmıştı. Ona da demiştim hadi canım hiç tadı enginara benzer mi diye. Eğer gözlerim bağlı tatsaydım kesinlikle enginar derdim.


Hemen malzemelerimizi sıralayalım ;

1 kg kabak
1 tane soğan
Yarım demet dereotu
2-3 sarımsak
1 limon
Zeytinyağ


İlk olarak soğanlarımız rendeliyoruz.1 kaşık zeytinyağ koyduğumuz tenceremizin içinde soğanlarımızı çok hafif kavuruyoruz.Dereotu ve sarımsaklarımızı ayıklayıp ince ince kıyıyoruz.Kabakları ister uzunlamasına kesin ister yuvarlak isterseniz de dörde bölüp doğrayın.Yemeğiniz nasıl görünsün isterseniz o şekilde hazırlayabilirsiniz.Ayıkladığımız dereotunu,ufak ufak doğradığımız sarmısağı da ekleyip birkaç kez karıştırıyoruz.Dereotu zeytinyağ ile karışınca çok hoş kokular sarıyor mutfağımızı.Daha sonra kabağımızı ekliyoruz.
Son olarak da bu yemeğin sırrı olan limonumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dk. gibi kısa zamanda pişiyor.Biraz beklettikten sonra da servise hazır.

Yanında eğer seviyorsanız sodalı bir ayran (sizi çok ferahlatır ve tok tutar) veya yoğurt ile harika bir öğün yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe