ZEYTİNYAĞLI SAKIZ ENGİNAR


Soframın vazgeçilmezlerinden biri daha ... Karaciğer dostu enginar. Bu sefer sakız enginar pişirdim. Bol limonlu misler gibi .


Malzemelerimiz
5-6 tane sakız enginar
2 tane havuc
1/2 demet dereotu
2-3 tane taze soğan
1 limon
Zeytinyağ
Tuz

Enginarları saplarından ayırıyoruz. Ortadan ikiye kesiyoruz. Normalde sakız enginarların göbeğinde tüylü kısım olmaz ama yine de kontrol etmekte yarar var. Kestiğimiz enginarları hemen suyun içine atıyoruz ki kararma yapmasın. Saplarını ve havuçlarımızı doğruyoruz.

Tenceremize zeytinyağını koyup soğanlarımızı içine atıyoruz. Hiç vakit kaybetmeden de tüm malzemelerimizi tenceremize ekliyoruz. 

Üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika sonra ağzınıza layık bir tat olarak pişmiş olacaktır.

Soğuk olarak da servis yapıyoruz.

Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe