BRÜKSEL LAHANASI

 


Bu aralar brüksel lahanasına takmış olabilirim. Kanser riskini azalttığını söylentisi ve C vitamini deposu olması bu sebzeyi daha çok sevmeme yol açıyor. Çeşit çeşit tariflerini deniyorum. Mesela bu haşlayarak yaptığım salata tarzı bir yemek. Salata olarak da diyetteyseniz ana yemek olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemelerim

½ kg brüksel lahanası (eğer marketten satın alıyorsanız bir paket işinizi görecektir.)

2 tane havuç

Zeytinyağ

Limon

Tuz

 Önce brüksel lahanaların tepelerini kesip ilk yapraklarını atarak ayıklamaya başlıyoruz. Kaynayan suyun içine atıyoruz. Havuçlarımızı zar büyüklüğünde doğruyoruz. Onları da kaynayan suyun içine ekliyoruz.Pişme süresini bir çatal yardımıyla denetleyebiliriz. Çatalımız batıyorsa hazırdır.Süzdükten sonra servis tabağına alıyoruz. Sıcakken zeytinyağ ve tuzumuzu ekliyoruz. Bu şekilde zeytinyağ daha güzel bir tad veriyor. Servise çıkarmadan önce limonumu ve tuzumuzu karıştırıp üzerine döküyoruz.

 

Afiyet olsun.

 

 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe