YAZ PİLAVI
İzmir’li
olunurda şöyle bol enginarlı baklalı pilav tarifi yapılmaz mı ? Mis mis…
İnanılmaz
hafif,doyurucu ve ferahlatıcı.Tarifimi okuyunca neden ferahlatıcı dediğimi
anlayacaksınız.Hazırlaması ve pişmesi nerdeyse 35 dakika filan sürüyor.Çok pratik.
Malzemelerimiz
3-4 adet enginar çanağı
1 limon
500 gr içbakla
1 demet dereotu
8-10 tane taze soğan
1 bardak pirinç
Zeytinyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 çay bardağı su
Limonlu
suda enginar çanaklarımızı haşlamakla işe başlıyoruz.Yaklaşık 10 dk.kadar haşlıyoruz.Çatalımız
girince haşlanması tamamdır.
Ayrı bir
yerde iç baklalarımızı aynı şekilde yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Taze
soğanlarımızı ve ve ince ince doğradığımızı yarım demet dereotunu zeytinyağında
soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Yıkadığımız
pirincimizi,enginarlarımızı,baklalarımızı ve dereotlu soğanımızı pilav
tenceresine koyup karıştırıyoruz.Üstüne şeker ve tuzunu ekledikten sonra 1 çay
bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler
pişince dinlenmeye bırakıyoruz.Sıcakken servis tabağına alıp daha önce
ayırdığımız dereotlarını yine ince ince kıyıp pilavımızın üzerini süslüyoruz.
İster
sıcak isterseniz soğuk olarak yiyebilirsiniz.Ferahlatıcı çünkü enginarı
haşlarken kullanılan limonlu suyun tadı pilavımıza geçiyor…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder