TAVUKLU BEZELYE
Asla ve asla derin dondurucudan eksik etmediğim
sebzem.Bezelye.
İnanılmaz derece insan vücuduna faydası var.
Kan şekerini dengeler,kötü kolestrolü düşürür,uykunuzu
düzene sokar,kas gelişimi ve yenilenmesine faydalıdır.En önemli özelliğide
karaciğeri temizler.
Bu yüzden şimdiden stoklarımı hazırlamaya başladım.Yaz kış
her şekilde yenilebilen sebzedir.
Şimdi vereceğim tarif öylesine kolay ki .Bunu konserve
bezelyeyle bile yapabilirsiniz.
Malzemelerimiz
1 kg ayıklanmış bezelye
1 tane tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
1 tane soğan
Tuz,karabiber
Zeytinyağı
Soğanlarımızı rendeliyoruz.Zeytinyağımızın içine
koyuyoruz.Biraz suyunu çektirdikten sonra tavuklarımızı içine atıyoruz.3-4
dakika pişirdikten sonra bezelyelerimizi ekliyoruz.İçine 1 bardak su ve tuzunu
koyduktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra üstüne
karabiberimizi ekip karıştırıyoruz.
Bu yemeğimi geçenlerde beşamel sos ile de yaptım.Oda değişik
oldu.Bezelyemiz piştikten sonra beşamel sos hazırlayıp suyunu süzerek içine
döktüm.Karıştırdıktan sonra fırında üstü kızarana kadar pişirmeye devam
ettim.Süper oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder