ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Bu aralar dikkatimi çeken bir şey var.Ben de diyet yapmaya niyetlendiğim için gözüme çarpıyor.Sosyal paylaşım
sitelerinde inanılmaz bir diyet furyası var.Tamamen çılgınca 1 haftada 10 kilo.
… ilacı kullan 20 kilo ver. … kitabı dene 30 kilo var.Bir de isimler konulan
diyet programları var.Çorba diyeti,hurma diyeti,karpuz diyeti ve daha
niceleri.Su diyeti bile var.Günde çılgın litre su içiyorsunuz.Süper kilo
veriyorsunuz sonuç böbreklerin iflası.Bu yazı dizisinin en başından beri
anlatmaya çalıştığım şey işte bu.Herşeyi yiyin ama ölçülü.Herşeyin fazlası
zarar.Bayanlar yaptığı sağlıksız rejimleri gönül rahatlığı ile başkalarına
tavsiye edebiliyor.Onlara sorduğum tek soru var.Kiloyu vucudunuzda yağdan mı
kaybediyorsunuz yoksa kastan mı ? Şimdiye kadar bu sorumun cevabını alamadım.
Diyet kelime olarak bile düşündüğünüzde eğer gerçekten kilo
kaybınız var ise sizi tamamen strese sokmaya yeter.Önemli olan uyguladığınız
diyeti -ki bundan sonra bu kelimeyi kullanmayıp sağlıklı beslenme olarak
kullanacağım- ufak tefek hareketlerle zevkli hale getirmek.
Şimdi vereceğim tarif tamamen bu şekilde.Kesinlikle içine
koyduğumuz hiçbirşeyi yağda kavurmuyoruz.Tamamen kendi suyunda pişiyor.Oldukça
hafif.
Gelelim tarifimize
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Malzemelerimiz
4 tane patlıcan
4 tane domates
2 soğan
4-5 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağ
Patlıcanlarımızı alacalı olarak soyuyoruz.Eğer boyları
uzunsa ikiye bölerek yapabilirsiniz.Daha sonra patlıcanları karnıyarık gibi
kesiyoruz.Ben içini tatlı kaşığı ile biraz oyuyorum.
Ayrı bir yerde kabuklarını soyduğumuz domatesleri
doğruyoruz.Bir kabın içine koyuyoruz. Soğanlarımızı da piyazlık
doğruyoruz.Patlıcanlarımızın içinden çıkan iç malzemesini ,1 tatlı kaşığı
zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tuzumu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
Karnıyarık olarak açtığımız patlıcanların içine bu
hazırladığımız karışımı koyup tenceremizin dibine sıralıyoruz.Eğer karışımınız
kaldıysa hepsini tencerenin içine koyabilirsiniz.
En üste de ayıkladığımız sarımsakları atıştırıyoruz.
Kısık ateşte patlıcanlarımız pişene kadar pişiriyoruz.Bazen
domatesler su salmayabiliyor o zamanda içine 1 fincan su ekleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder