KASAP KÖFTE
Kim yoktur ki şöyle cızır cızır kızarmış köfteyi sevmeyen.İster ekmek içinde ister servis tabağında dayanılmaz bir lezzet.Basit ama çok tutulan tarifim :
Malzemelerimiz
250 gr dana kıyma
250 gr kuzu kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 bardak galeta unu veya ekmek
Nane
Tuz
Karabiber,kekik,kimyon,yenibahar
1 tutam Tarçın
1 çay kaşığı Sirke
½ paket Kabartma tozu
Kızartmak için yağ
İlk
olarak derin bir yoğurma kabının içine soğanlarımızı rendeliyoruz.Bütün
malzememizi koyuyoruz.Eğer galeta ununuz yoksa ekmeğimizi suda ıslatıp ve
suyunu iyice sıktıktan sonra harcımızın içine karıştırıyoruz.Köfte harcımız hamur gibi tamamen toplandıysa yoğurma işlemimiz bitmiştir.
Köfte harcımızı buzdolabına
koyup 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız harcımızın içinden
ölçü olarak bir yemek kaşığı kadar kıymayı alıp istediğimiz şekli veriyoruz.Çok
fazla bastırmadan köftelerimizi hazırlıyoruz.Tavaya çok az yağ koyup
köftelerimizi sıralıyoruz.Önlü arkalı güzelce kızartıyoruz.
Sıcak sıcak servis
yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder