TERBİYELİ KUZU ETİ
TERBİYELİ KUZU ETİ
Hiç de ağır olmayan bir et yemeği.Kuzu eti veya dana eti
kemiksiz olmak şartıyla kullanabilirsiniz.Ancak kuzu eti daha yağlı olduğu için
ben daha çok tercih ediyorum. Pişince içindeki baharatlı karışımla çok farklı
bir lezzet veriyor.
Malzemelerim
Yaklaşık ½ - 750 gr kuzu eti –
kemiksiz
Kimyon,kekik,karabiber,pul biber,
Zeytinyağı
2-3 adet patates
3-4 tane mantar
Pişirme torbası
Öncelikle
zeytinyağı ve elimizdeki tüm baharatları karıştırıp etimizin sosunu
hazırlıyoruz. Etimizim her tarafını bu sos ile iyice sıvıyoruz.Pişirme
torbasının içine yerleştiriyoruz. Kalan karışımı da pişirme torbasının içine
koyuyoruz.Patatesleri soyup elma dilimi haline getirip onları da torbaya
ekliyoruz.Sımsıkı ağzını bağladıktan sonra köşesinden küçük bir parça keserek
poşetin hava almasını sağlıyoruz.200 derece fırında 45 dk. pişiriyoruz.45
dakikanın sonunda fırın torbasını yırtarak et ve içindeki et suyunun tepsiye
dökülmesini sağlıyoruz.Bu esnada ayıklayıp şeritler halinde kestiğimiz
mantarları fırın tepsisi içine yerleştiriyoruz.Yine yaklaşık 15 dakika
pişirdikten sonra (üzeri hafif
kızarınca) fırından çıkartıp dilimledikten sonra yanında haşlanmış
sebzelerle renklendirip servis yapıyoruz.
Yalnız
burada unutmamamız gereken tek şey eti pişirme aşamasında kesinlikle tuz
kullanmayınız.Etinizin sertleşmesine yol açar.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder