KOKOŞ REVANİ
İşte size harika bir tatlı.Bu tarifin orjinali sevgili blogger arkadaşım Nursevince Lezzetler'e ait.İlk ismi çok hoşuma gitti. Okuduğumda ise mutlaka yapmalıyım diye düşündüm.Ama görüntüsünden dolayı yapmaktan korkmadım değil.Yapmaya başladığımda ise sanki 40 yıldır (lafın gelişi canım o kadar yaşlı değilim) yapıyormuşum gibi çabucak yapıverdim.Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
Gelelim malzemelerimize
Keki için malzemelerimiz :
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için malzemelerimiz :
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı tozşeker
½ limon suyu
Üzeri için malzemelerimiz :
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Pişirme kağıdı
İlk olarak şerbetimizi pişirmekle başlıyoruz . Kekimizi
pişirine kadar soğuyacaktır. Su ve şekerimizi ocağımıza alıp kaynamaya
bırakıyoruz. Kaynamaya başladığında limon suyumuzu ekliyoruz.Kaynayıp rengi
şeffaflaşınca ocağımızı kapatıyoruz.
Bir karıştırma kabının içine önce yumurtaları kırıp çırpmaya
başlıyoruz. Daha sonra sırasıyla şeker,yoğurt,irmik,limon kabuğu rendesi,sıvı
yağ,un ve kabartma tozlarını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çok akışkan bir
hamur olmayacak. Kek kalıbımızın içine pişirme kağıdı serip üzerine bu kek
karışımını döküyoruz. Kalıbın altına bir iki defa sertçe vurarak kekin homojen
bir şekilde dağılmasını sağlıyoruz.
Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırınımızda 30-40 dk. üzeri
kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra daha büyük bir tepsiye ters olarak
çıkartıyoruz.Üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice kaldırdıktan sonra soğumaya
bıraktığımız şerbetimizi kekin ortasından yavaş yavaş döküyoruz. Yaklaşık 10-15
dakika sonra tüm şerbeti çekecektir.
Yuvarlak kurabiye kalıbınızsa varsa kalıpla eğer yoksa da su
bardağı ile şerbeti çekmiş revanimizden yuvarlak kekler kesiyoruz. Bu tariften
12 adet minik revani çıkıyor.
Gelelim üstünü hazırlamaya …
Küçük revanileri hazırlarken artan parçaları
değerlendireceğiz. Bunun için bir karıştırma kabının içine kakao ve hindistan
cevizini alıyoruz. Kalan revanileri de içine ekleyip güzelce
karıştırıyoruz. Bir kaşık yardımıyla her revaninin üzerine
koyuyoruz.
Servis yaparken üzerine krem şanti, kaymak veya dondurma ile
sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder