BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
İnsan evde küçük çocuk olunca yemekleri yesin diye durmadan
bir şeyler üretiyor.Daha önce yediğini bir sonra ki sefer yemiyor.Ben de bir
mevsim önce severek yediği küçük ağaçları bu sene yemeyince bu tarifi
uygulamaya başladım.Şimdilik zevkle yiyor ama seneye ne olur bilinmez .
Malzemelerimiz
Orta boy karnabahar
Haşlamak için su
Beşamel sos için
4 yemek kaşığı un
4 kaşık tereyağ veya margarin
4 bardak süt
Tuz,karabiber
Karnabaharları haşlamakla işe başlıyoruz.Çok büyük olmadan
parçalıyoruz.Kaynayan suyun içine atıyoruz.Haşlarken içine yarım limon da
sıkarsanız bembeyaz olacaktır.Karnabaharlarımız yumuşayınca altını
kapatıyoruz.Sudan çıkartıp süzgünün içine alıyoruz hem soğusun hem de suyu
iyice aksın diye.
Beşamel sosu ben ikiye ayırarak yapıyorum.Daha güzel
oluyor.Önce 2 kaşık un ve yağı küçük bir tencenin içine alıyoruz.Karıştırarak
unun yağı tamamen çekmesini sağlıyoruz.İçine 2 bardak sütümüzü ve bir tutam
tuzumuzu atıp karıştırmaya devam ediyoruz.Topaklanma olması gayet normal
kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Pişerken oluşan topakların kaybolması için
de blenderdan geçiriyoruz.
Suyu iyice süzülen karnabaharı bir fırın kabına
alıyoruz.Hazırladığımız beşamel sosu üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
Beşamel sosu yaptığımız tencerenin içine (yıkamayın tekrar
üstüne yapın çok hoş bir koku ve tat oluyor) kalan malzemelerimizi döküp
sosumuzu 2.kez tekrar hazırlıyoruz.
Karnabaharın üstüne bu sosu döküp bir kaşık yardımıyla
üstünden her yerine yayılmasını sağlıyoruz.
İsterseniz üstüne kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.Ben
üzerine incecik dilimleyerek koydum.180 derece ısıttığımız fırında üzerleri
kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder