TERBİYELİ TAVUK
Genelde
bütün tavuk almamayı tercih ediyorum.Pek tercih edilmiyor bizim evde.O yüzden
her zaman göğüs almak daha iyi oluyor.Ama yağsızda olduğu için kızartma olarak
yaptığımda veya haşladığımda çok kuru oluyor.Bu yüzden ben de genelde tarifini
vereceğim şekilde pişiriyorum.Hem bereketli hem de daha yumuşak.
Bu kelimeyi yemeklerde kullanınca bana çok komik geliyor.Terbiyeli.
Bu kelimeyi yemeklerde kullanınca bana çok komik geliyor.Terbiyeli.
Neyse
malzemelerimize gelelim.
2 tane tavuk göğüs
3 tane soğan
2 tane patates
Terbiyesi için
malzemelerimiz
1 fincan zeytinyağ
1 fincan soyasosu
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tam olan
göğüsleri ortadan ikiye kesiyoruz.Ve kalın kısmından tekrar keserek
inceltiyoruz. Bir tabakta soyasosu,yağ ve baharatı karıştırıyoruz.Tavukları bu
karışımın içine koyuyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletiyoruz.Bu bekleme
süresinde de soğanlarımızı dilimliyoruz. Patateslerimizin kabuklarını soyup
onları da dilimliyoruz.
Tencerenin
içine soğanları yerleştiriyoruz.Onun üstüne patateslerimizi koyuyoruz.En üste
de sosun içinde bulunan tavuklarımızı sıralıyoruz.Kalan sosumuzu tavukların
üstüne döküyoruz. İçine 1 fincan su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yarım
saatin sonunda tavuklarımız pişmiş ve özel baharatlı sos patateslerimize
işlenmiş olarak hazırdır.
AFİYET OLSUN ...
AFİYET OLSUN ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder