HÜNKAR BEĞENDİ
Hünkar
beğendimiz ; gelen misafirlerim kırmızı eti tercih etmedikleri için tavuk eti
ile yaptım.
Malzemelerimiz
Beğendi için
4 tane topan (bostan) patlıcanı
1 kaşık tereyağ
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz
1 bardak rendelenmiş kaşar
Et için
500 gr kuşbaşı tavuk eti
3-4 tane domates
1 tane soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Önce
soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağımızın içinde pembeleşmesini sağlıyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz ve rendelediğimiz domatesleri tavuğumuzu,karabiberimizi
koyduktan sonra kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.Altını kapatmadan önce
tuzunu atıp karıştırıyoruz.2 dk.sonra altını kapatıyoruz.
Patlıcanlarımızı
üç dört yerinden çatalla deliyoruz.Közmatik veya ocağımızın üstünde çevire
çevire közlenmesini sağlıyoruz.Közlenmiş patlıcanları soğutmadan suyun altında
kabuklarını soyuyoruz.Küçük küçük doğruyoruz.Daha sonra derince bir tencerenin
içinde tereyağını eritiyoruz.İçine unu koyduktan sonra yakmadan karıştırarak
kavuruyoruz. Patlıcanları içine atıyoruz,sütü de ekledikten sonra yavaş ateşte macun
haline gelmesini sağlıyoruz.
Daha sonra blenderdan geçirip topakları
parçalıyoruz.İçine peynirleri de koyduktan hafif ateşe tekrar koyup peynirleri
eritiyoruz.Peynirler tamamen eriyince servis tabağına alıyoruz.Üzerine
pişirdiğimiz tavuk etini de koyup sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder