SÜTLÜ PATATESLİ LEVREK
Sütlü
Patates için malzemeler (8 kişilik)
1,5 – 2 kg
patates
2 tane pırasa
8-10 diş
sarımsak
800 ml krema
Tuz
Karabiber
Hazırlık aşamaları :
- · Patatesleri soyup önce yıkıyoruz daha sonra incecik doğruyoruz.
- · Pırasayı ortadan ikiye bölüp ince ince doğruyoruz.
Yapım aşamaları ;
- · Doğramış olduğumuz patatesleri büyük boy bir fırın kabına alıyoruz.
- · Üzerine yine ince doğradığımız pırasalarımızı koyuyoruz.
- · Sarmısaklarımızı üzerine rendeliyoruz.
- · Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırıyoruz.
- · Patateslerimizi düzeltiyoruz.
- · Kremaların yanmaması için ıslak bir havlu kağıt ile tepsinin çevresini temizliyoruz.
- · 180 derece fırında üzeri ıslak pişirme kağıdı kapatarak 50-55 dakika pişiriyoruz. Patatesler pişince üzerini açıp kızarması için pişirmeye devam ediyoruz.
Balık sarma
için malzemeler (1 kişilik)
1 adet
levrek tam fileto (kılçığı ve derisi alınmış)
Sarmak için
strech film
Kaynar su
Marinasyonu
için
1 tane
sarımsak
3 dal
maydanozun sapı
1-2 damla
limon suyu
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
- Balığımızın kılçıksız ve derisinin alınmış olmasını kontrol ediyoruz.
- Maydanoz saplarını küçük küçük doğruyoruz.
- Sarmısağımızı ortadan ikiye kesiyoruz.
Yapım aşamaları ;
· Üzerine az tuz ve karabiber döküyoruz. Bu aşamada tane karabiberde kullanıp çekebilirsiniz.
- · Kesmiş olduğumuz sarmısağı tıpkı ekmeğe yağ sürer gibi balığımızın her yerine sürüyoruz.
- · Maydanoz saplarını iki filetonun üzerine serpiyoruz.
- · Üzerine zeytinyağı döküyoruz.
- · Limonun baş kısmından biraz kesip üzerine sıkıyoruz.
- · Tabakta balığımızı alt üst yapıyoruz.
- · Yaklaşık 30 cm kadar 2 adet strech film kesiyoruz.
- · Balıklarımızı tabağımızın içinde hafifçe sarıyoruz.
- · Sardığımız balıkları strech filim koyup sıkıca rulo yapıyor ve kenarlarında düğümlüyoruz. Sıkı olmalı çünkü kaynayan suyun içine attığımızda balığımıza su geçmemesi gerekmektedir.
- · Kontrollü bir şekilde suyun içine daldırıp çıkartıyoruz. Ve yavaşça suya bırakıyoruz.
- · Arada balıklarımızı karıştırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
- · 13-14 dakikada haşlanmış oluyor. Üzeri pamuk beyaz olduğunda her balık için pişmiş demektir.
Balık sosu
malzemelerimiz (1 kişilik)
Zeytinyağ
2 yemek
kaşığı domates püresi
1 diş
sarımsak
3-4 dal taze
fesleğen
1-2 dal
maydanoz
2-3 dal
dereotu
Tuz
Karabiber
Yapım
aşamaları ;
- · Tenceremizi ocağa aldıktan sonra yaklaşık 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ koyuyoruz.
- · İçine domates püresini ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- · İnce ince doğradığımız sarmısağı ekliyoruz.
- · Fesleğenlerimizi incecik doğrayıp içine ekliyoruz.
- · Maydanoz ve dereotlarını da çok küçük doğrayıp içine ekliyoruz.
- · Haşladığımız balığın kaynayan suyundan 3 yemek kaşığı ilave ediyoruz.
- · Tuz ve karabiberimizi de ekliyoruz.
Garnitür
BRUCHETTA malzemelerimiz (1 kişilik)
1 adet baget
ekmek dilimi
2 adet incir
2 adet
kayısı
2 adet ceviz
1 adet
sarımsak
1 tutam
maydanoz
1 tutam
dereotu
2 yemek
kaşığı zeytinyağ
1 yemek
kaşığı limon suyu
Çok az tuz
Hazırlık
aşamaları;
- · Ekmek harici tüm malzemeleri çok küçük bir şekilde doğruyoruz.
- · İçine zeytinyağ,tuz ve limonu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
BİRLEŞTİRME
- · Balıkları tenceremizden çıkartıyoruz.
- · Strech filme balıkların suyunu akıtmadan tek tarafından kesiyoruz.
- · Bu şekilde domates sosumuzun içine çıkartıyoruz.
- · 2 balık poşetimiz içinde bu işlemi tekrarlıyoruz.
- · Domates sosunun içinde yavaşça karışıp sos ile birleşimini sağlıyoruz.
- · Tenceremizin kapağını kapatıp biraz birlikte pişmesini sağlıyoruz.
- · Ekmeğimizi verev kesip üzerini zeytinyağ ile yağlıyoruz.
- · Yapışmaz bir tavada hafif kızartıyoruz.
TABAKLAMA
- · Düz bir tabağa patatesimizi bir kalıp ve spatula ile koyuyoruz.
- · Yanına balıklarımızı alıyoruz.
- · Balıkların sosundan çok hafif üzerine koyuyoruz.
- · Kızarmış olan ekmeğimizin üzerine hazırlamış olduğumuz kuruyemişli harcı koyuyoruz.
- · Ekmeğimizi de köşelemesine yerleştiriyoruz.
Afiyet şeker
olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder