.

5 Ağustos 2014 Salı

ŞAKŞUKA / KARIŞIK KIZARTMA

ŞAKŞUKA / KARIŞIK KIZARTMA

Yaz mevsiminde yemek yapmayı çok seviyorum.Rengarenk sebzeler,mis gibi domatesler. Görüntüler resim gibi.
Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği.Buzdolabından çıkarıp buz gibi yenen yanında da muhteşem Foça Yoğurdu.Mis gibi kızartma.İçinde patlıcan,kabak ve karışık acı-tatlı biber,patates.Ben nerdeyse 1 kg.dan yapıyorum.Üstüne koyduğum domates sosunu yaparken genelde blenderdan geçiriyorum. Sırrı ise içine koyduğum bir tatlı kaşığı kırmızı biber salçası.Muhteşem bir tat veriyor.

Malzemelerimiz
4-5 adet patlıcan 
3-4 adet kabak
2-3 adet patates
10-15 adet acı-tatlı karışık biber
5-6 tane domates 

Patlıcanları önce alacalı soyup tuzlu suyun içine atıyorum.Daha sonra bütün sebzelerimizi uzunlamasına önce ikiye bölüyorum sonra da yine dikine 5mm kalınlığında kesiyorum.Patatesi ufak ufak doğruyorum.Ve kızgın yağın içine.
Kızgın yağda kızarttığımız zaman yağ çekmiyorlar fazla ama yine de yağdan çıkınca havlu kağıda koymakta yarar var.
Domatesleri kabuklarını soyduktan blenderdan geçiriyorum içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası da koyuyorum.Kızdırdığım 1 kaşık zeytinyağının içine atıp suyunu çektiriyorum.Hepsini servis tabağına alıp üstüne sosunu döküyorum.İçine 1-2 diş sarımsakta koyarsanız mmmmm....


Yorum Gönder