.

9 Eylül 2013 Pazartesi

GİRİT USULÜ BÖRÜLCE



İşte pratik bir yemek daha ...

Bu yemeği annemin arkadaşı Nuray Teyze'den öğrenmiştim.Çok beceriklidir.İlginç tarifleri var. Öğrenip öğrenip sizlerle paylaşacağım.Gelelim yemeğimize ...
Börülceleri ayıkladıktan sonra haşlıyoruz.Ben genelde düdüklü tencereyi kullanıyorum bu tarz haşlama işlerinde 25 dk.da işlem tamam.Haşlama işlemi devam ederken diğer tarafta domates
sosumuzu yapıyoruz.Domatesleri soyup blenderdan geçiriyoruz.İçine bir iki diş sarmısak koyup daha önceden kızdırdığımız zeytinyağının içine atıyoruz.Suyunu iyice çekince haşlayıp suyunu süzdüğümüz ve servis tabağına aldığımız börülcenin üstüne döküyoruz.
Afiyet olsun...   

Yorum Gönder