.

4 Eylül 2013 Çarşamba

KABAK ÇENTMESİ



Kabağın çocuklar üzerinde vitamin bakımından çok zengin olduğunu öğrendiğimden beri her türlü kabak yemeğini denemeye başladım.Hem çok pratik hem çok besleyici.

Malzemelerimiz :


3-4 adet orta boy kabak
1 soğan 
1 çay bardağı pirinç
nane , tuz ,
1-2 diş sarımsak.
zeytinyağı 

Kabaklarımızı güzelce yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğruyoruz,pirinci yıkayıp hazırlıyoruz. Tenceremize yağı koyduktan sonra sırasıyla soğan,sarmısak ve naneyi koyup kavuruyoruz.Kabakları ekliyoruz üstüne pirinci de koyduktan sonra kısık ateşte kendi suyu ile pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Yalnız dikkat edin çok hafif dibini tutturun,çok değişik bir tad veriyor.
Yanına ayran çok yakışıyor.

Afiyet olsun.


Yorum Gönder