DÜDÜKLÜ TENCEREDE TANDIR
Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım Rana’nın
tarifi.İnanılmaz lezzetli.Ben bu tarifi yazarken bile kokusu resmen burnuma
geliyor.Hadi tarifimize geçelim .
Hem dana eti ile hem de kuzu eti ile
yapabiliyorsunuz.
Malzemelerimiz
1 kg dana veya kuzu eti
1 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Gelelim ağzımızın suyunu akıtan tarifimize
Tandır için öncelikle 1kg etimizi alıyoruz.İkiye
yada üçe bölüp düdüklü tenceremize yerleştiriyoruz.İçine başka bir şey koymadan
düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kendi suyu ile pişmeye
bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra altını kısıp küçük ocağa alıyoruz.İki buçuk saat
süre ile bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.Ete hiç su koymadığımız halde pişme
esnasında yavaş yavaş suyunu salıp tekrar kendi suyunu içine çekiyor,bu sayede
tenceremize de yapışmıyor.
İki buçuk saat sonunda altını kapatıp
dinlendiriyoruz.Daha sonra düdüklü tenceremizin
kapağını açarak etimizin suyunu çekip çekmediğini kontrol ediyoruz.Eğer içinde
su kaldıysa tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Etlerimizi
tencerenin içinden bir tabağa alıp küçük parçalara ayırıyoruz.Uzun süre piştiği
için helva gibi dediğimiz kıvamına gelen etler zaten kendiliğinden
parçalanıyor.Tenceremizin için tereyağ koyup etlerimizi içine
koyuyoruz.Etlerimizi de ekleyip tuzumuzu ve bütün baharatlarımızı üstüne
koyuyoruz.
Etlerimizi
kurutmadan hafif hafif karıştırarak kavuruyoruz.
Bütün
baharatları ve tuzu en son eklediğimiz için çok farlı bir tat oluşuyor.Bu
yüzden bütün et yemeklerinde bu yöntemi kullanmak ekstra lezzet katıyor.
Yanına mis
gibi tereyağlı bir pilav,buz gibi bir ayran.
Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder