.

22 Ağustos 2014 Cuma

MEŞELİ ÇORBA




Bu çorbayı çok sık yaparım.En zor kısmı ise o küçük küçük köftelerin yapım aşaması.Ama o sorunu da oğlum hallediyor.Fabrika gibi hepsi aynı boyda nasıl yapıyor henüz akıl sır erdiremedim.

 MEŞE KÖFTE MALZEMESİ 

200 gr kıyma 
1 dilim bayat ekmek veya ½ bardak galeta unu
1 fincan pirinç
Tuz,karabiber,nane.
1 fincan un

ÇORBA MALZEMESİ

1 lt et suyu veya su (su kullanırsanız et bulyon kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı un
İsteğinize bağlı 1-2 orta boy patates
1 kaşık tereyağ
Tuz,karabiber. 
1 limon



Önce köfteyi yapalım.

Bütün malzemeleri -un hariç- yoğuruyoruz.Daha sonra bilya büyüklüğünde ufak ufak köfteler yapıyoruz.Yaptığımız köfteleri un koyduğumuz bir tepsinin içine koyarak unlanmasını sağlıyoruz.Dinlenmeye bırakıyoruz.

Tencereye suyumuzu koyup kaynamasını bekliyoruz.Su kaynadıktan sonra köftelerimizin fazla unlarını eledikten sonra yavaşça içine salıyoruz.Kaynayan sudan kepçe yardımıyla yaklaşık 1 bardak kadar alıp bu suyun içinde unumuzu eritiyoruz.Bu karışımı kaynayan çorbamıza çok yavaş bir şekilde karıştırarak ekliyoruz.(Eğer hızlı dökerseniz içindeki un topaklanır.O yüzden yavaş ekleyiniz) Küp şeklinde doğradığımız patatesleri de koyuyoruz.

Köftemizde bulunan pirinçler pişince içine tuz ve karabiberi ekliyoruz.En son limonu da ekledikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.

İsteğinize göre üzeri için tereyağı eritip pulbiber ile sos hazırlayabilirsiniz.
Yorum Gönder