DENİZ BÖRÜLCESİ

Tam zamanı. İster meze isterseniz salata olarak sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.




Eskiden gözümde çok büyürdü, simdi ise çok kolay. Bütün bir bağı kaynar suya atıyorum. İçine azıcık sıvı yağ koyuyorum. 5-6 dk kaynatıyorum. Eğer sapından tutup çektiğimde ayrılıyorsa pismistir. Hemen kaynayan suyun içinden soğuk suyun içine atıp dokunabilecegim kadar soğutuyorum. Bu sayede parlak rengide kaybolmuyor. Sapından tutup yavaşça sıyırıyorum. Servis tabağına alıp zeytinyağ, limon karışımı hazırlayıp üzerine döküyorum. Fotoğrafa dikkatli bakarsanız hiç dip kısmını kesmedim,çok taze idi.Hepsini koydum.

Aman tuz dökmeyin, kendinden tuzludur.

Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe