BEYTİ SARMA

Bu gün sizlere gerçekten damak çatlatan bir lezzet tarifi vermek istiyorum.

Beyti … 

Aslında her ne kadar hazır olarak satın almayı tercih ediyor olsam da size evde nasıl yapabileceğinizi tarif edeceğim.

Kuzunun kaburga etinden yapılır. Çok keskin bir bıçakla kaburga üzerinden tek seferde etimizi sıyırarak bir sıra halinde strech film serdiğimiz zemine düzgünce yayıyoruz. Çıkardığımız iç yağını çok olmamak kaydıyla ortasına koyuyoruz.Üzerine ikinci sıra etimizi koyuyoruz.Hafifçe bastırıyoruz.Rulo köfte yapar gibi iyice sıkıştırarak sarıyoruz. Derin dondurucuda yaklaşık 30 dakika kadar bekletiyoruz.Etimiz donmadan önce dışarı çıkartıp 1 parmak genişliğinde kesiyoruz.Pişirirken açılmaması için de şişlere ikişer tane takıyoruz.

Bunu bu şekilde yapmayı birkaç kez denedim fakat keserken ete zarar verdiğim için pek istediğim gibi olmadı. O yüzden kasabımızda yaptırmaya başladım.Hem et ziyan olmadı hem de istediğim kadar aldım. 


Malzemelerimiz

8 adet Beyti sarma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt suyu veya süt
Tuz
Karabiber
4 tane çöp şiş

Zeytinyağ,yoğurt suyu,tuz ve karabiberi karıştırıp terbiyesini hazırlıyoruz.

İster döküm isterseniz yapışmayan herhangi bir tavayı ocağın üzerine koyuyoruz. Hiç yağ kullanmadan iyice ısıtıyoruz. Hazırladığımız terbiyenin içinde şişlerimizi çeviriyoruz.Çok sıcak ısınmış olana tavamıza hızlıca yerleştirip bir kapak ile hemen üzerini kapatıyoruz.

3 dakika bir tarafını 3 dakikada diğer tarafını ilk başta pişiriyoruz.Daha sonra altını biraz kısıp yavaş yavaş çevirerek pişirmeye devam ediyoruz.

Kendi damak tadınıza göre az,orta veya çok pişmiş olana kadar pişiriyoruz.

Benim şişlerim çok tavaya sığmadığı ve uzun olduğu için birazını kırmak zorunda kaldım.

İster tırnak pide üzerinde isterseniz yanında patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. 

Ama benden söylemesi bir de bunu mis gibi mangalda deneyin.Yanına yine mangalda közlenmiş biber ve domates. Nefis ötesi…

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe