KABAK SIYIRMA

İzmir'e Dair TV kanalında oldukça pratik ve sağlıklı bir yemek yaptık. Bol ekşili ferah Kabak Sıyırma.



Malzemelerimiz :
1 kg kabak
1 tane soğan
½ demet dereotu
2-3 diş sarımsak
1 limon
1 fincan pirinç
Zeytinyağ
Tuz

Hazırlık aşamaları :

Kabağımızı uzunlamasına bir doğrayıcı veya bıçak ile kesiyoruz.
Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz.
Dereotunu incecik doğruyoruz.
Sarımsağı ezip zeytinyağ ve tuz ile karıştırıyoruz.

Yapım aşamaları :

Tenceremizi ocağa alıp zeytinyağlı karışımı koyuyoruz.
Soğanlarımızı içine atıp biraz karıştırıyoruz.
Kabaklarımızı ekliyoruz.
Pirinci ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Pirinçler pişince (ki bu yaklaşık 15 dakika yeterli oluyor) dereotlarını ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.

Videolu tariflere de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,
Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe