SİNKONTA
Malzemelerimiz :
1 kg
balkabağı
1 büyük 2
orta boy soğan
1 çay
bardağı zeytinyağ
1 yemek
kaşığı sirke
2 yemek
kaşığı un
1 çay
bardağı su
5-6 diş
sarımsak
1 tatlı
kaşığı pul biber
Tuz
Taratoru için
1 limon suyu
2-3 ceviz
1 fincan
zeytinyağ
2 diş
sarımsak
Hazırlık
aşamaları :
·
Kabaklarımız parmak boğumu kalınlığında
doğruyoruz. Derin bir kaba alıp yarım çay bardağı zeytinyağ ve baharatları
koyup karıştırıyoruz.
·
Büyük olan soğanı halka halka kesiyoruz.
·
Kalan 2 adet soğanı piyazlık doğruyoruz.
·
Su,un,sirke,yağ,ezilmiş sarımsak,tuz ve kalan
zeytinyağını çırpıyoruz.
·
Tarator için cevizi biraz ezdikten sonra
limon,zeytinyağ ve ezilmiş sarmısakları karıştırıp bekletiyoruz.
Yapım
aşamaları :
·
Halka halka doğradığımız soğanlarımızı fırın
tepsisinin içine diziyoruz.
·
Baharatlamış olduğumuz balkabaklarını üzerine
koyuyoruz.
·
Piyazlık doğradığımız soğanlarla tüm
balkabaklarının üstünü kapatıyoruz.
·
Yaptığımız sosu üzerine döküyoruz.
·
Tepsimizin üzerini ıslatıp suyunu sıktığımız
yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
·
200 derece önceden ısıttığımız fırında 35-40 dk.
kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10
dakika daha pişiriyoruz. Bu şekilde bir çıtırlık elde etmiş oluyoruz.
·
Servis aşamasında yemeğimizi tabağımıza aldıktan
sonra üzerine taratoru döküyoruz.
· Bu yemeğimizi sarmısaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.
Videolu tarife aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun ,
Sevgiyle kalın,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder