SİNKONTA

İşte muhteşem bir tarif daha. İzmir'imize özgü bir balkabağı yemeği. Vitamin deposu. Kesinlikle balkabağı bulduğumda neredeyse her hafta yapıyorum. Hadi tarife geçelim...


 

Malzemelerimiz :

1 kg balkabağı

1 büyük 2 orta boy soğan

1 çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı su

5-6 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

 

Taratoru için

1 limon suyu

2-3 ceviz

1 fincan zeytinyağ

2 diş sarımsak

 

Hazırlık aşamaları :

 

·         Kabaklarımız parmak boğumu kalınlığında doğruyoruz. Derin bir kaba alıp yarım çay bardağı zeytinyağ ve baharatları koyup karıştırıyoruz.

·         Büyük olan soğanı halka halka kesiyoruz.

·         Kalan 2 adet soğanı piyazlık doğruyoruz.

·         Su,un,sirke,yağ,ezilmiş sarımsak,tuz ve kalan zeytinyağını çırpıyoruz.

·         Tarator için cevizi biraz ezdikten sonra limon,zeytinyağ ve ezilmiş sarmısakları karıştırıp bekletiyoruz.

 

Yapım aşamaları :

 

·         Halka halka doğradığımız soğanlarımızı fırın tepsisinin içine diziyoruz.

·         Baharatlamış olduğumuz balkabaklarını üzerine koyuyoruz.

·         Piyazlık doğradığımız soğanlarla tüm balkabaklarının üstünü kapatıyoruz.

·         Yaptığımız sosu üzerine döküyoruz.

·         Tepsimizin üzerini ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kaplıyoruz.

 

·         200 derece önceden ısıttığımız fırında 35-40 dk. kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha pişiriyoruz. Bu şekilde bir çıtırlık elde etmiş oluyoruz.

 

·         Servis aşamasında yemeğimizi tabağımıza aldıktan sonra üzerine taratoru döküyoruz.

 

·         Bu yemeğimizi sarmısaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.

    

        Videolu tarife aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

        https://youtu.be/ZMAL3ySbIpg

 

Afiyet olsun ,

Sevgiyle kalın,

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe