BROWNIE

Hatalı bilinen bir tarifin doğrusunu anlatmak istedim.Nedense yapılan ıslak kakaolu keke Brownie denmeye başladı. Halbuki uzaktan yakından ilgisi yok. Üzerinde incecik bir zar olan gerçek brownie tarifime hemen geçiyorum.




Malzemelerimiz

4 yumurta
200 gr toz şeker ( 1 subardağı+2 parmak)
300 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
1 tutam tuz
130 gr un ( 1 su bardağı+1 parmak)
160 gr tereyağ
4-5 tane ceviz
Hazırlık aşamaları : • Çikolatalarımızı ufak parçalara ayırıyoruz. • Ocağımıza derince bir tencere koyup içinde tereyağını eritiyoruz. • Tereyağın yanmasına izin vermeden içine çikolataları ekleyip yavaş yavaş karıştırarak kaynatmadan erimelerini sağlıyoruz. • Fırın kabımızı önce hafifçe yağlıyoruz. Yağlı kağıdı önce fırın kabı boyunda kesip kenarlara doğru yapıştırıyoruz. Açık kalan alana göre de kağıdı kesip yapıştırıyoruz. Kağıdı çok hafif yağlıyoruz. Yapım aşamaları : • Karıştırma kabımıza yumurtaları koyup mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. • Un ve bir tutam tuzu da ekliyoruz. Bu aşamada mikser yerine çırpıcı kullanıyoruz. • Karışım hazır olduğunda eriyen çikolatamızı 3 veya 4 adımda döküyoruz. Yavaş döküyoruz ki yumurtalar birdenbire pişmesin. • Bir spatula ile karışımın sönmemesi için yavaş yavaş karıştırıyoruz. • En son cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. • Yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. • Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-22 dakika pişiriyoruz. • Üzeri kabuk tutup çatlayınca tatlımız hazırdır. • Fırından çıkan tatlımızı kağıdı tutarak kalıptan çıkartalım ve köşelerden 1 parmak keselim. Kesilen parçaları cakepops veya pudinglerimizin içinde kullanabiliriz. • Servis yaparken arzunuza göre sakızlı bir dondurma ile de tatlımızı taçlandırabilirsiniz. Not : Pişme süresi çok önemlidir. Fazla pişirirseniz kek kıvamına geçecektir.

Tarifimin videolu anlatımına aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe