KASTAMONU PAÇALI MİSKET KÖFTE

Geçenlerde programda yaptığım Kastamonu paçasının tarifini vermek istiyorum. Dostlarım için yaptığımda çok beğenildi. Hemen malzemelerimize geçelim. Başta çok teferruatlı gibi geliyor ama yapılışı gerçekten çok kolay.




Malzemelerimiz

Patates paçası için;
5-6 tane patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
2 yumurta

Misket köftelerimiz için;
250-300 gr kıyma
1 soğan
1 sarımsak
Tuz
Karabiber
3 kaşık galeta unu ( her 100 gr 1 kaşık)
Sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz

Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz, bir ezici yardımıyla eziyoruz.
Yoğurdumuzu çırpıp krema haline getiriyoruz. İçine ezilmiş sarımsağımızı ve yumurtamızı ekleyip iyice çırpıyoruz.
Ocağımızın altını açıp yavaş yavaş yumurtalı karışımı patateslerimize yediriyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.

Köftelerimizin tüm malzemelerini koyup yoğuruyoruz cevizden biraz küçük köfteler yapıyoruz. Bir fırın kabına alıp üzerlerine biraz sıvı yağ döküp 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra pişmiş olacaktır.
Bir sos tenceresinde yağımızı kızdırıp içine tuz ve salçamızı ekleyip pişiriyoruz.
Derin bir servis kabının içine önce hazırlamış olduğumuz patatesli paçayı koyuyoruz. Üzerlerine fırından çıkmış olan misket köftelerimizi yerleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz.

Tarifimin videolu linki aşağıdadır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe