MUHALLEBİLİ KADAYIF PASTASI

Bugün sizlerle benim için çok büyük bir gelişme ile başlamak istiyorum. Artık İzmir'de YouTube üzerinden yayın yapan İzmir'e Dair Tv. kanalında bu lezzetleri ekran karşısında yapmaya başladım. Videolu tariflerime vereceğim linkten ulaşabilirsiniz. Ve ilk tarifim ile karşınızdayım. 


Kadayıflı muhallebi tatlısını çok severim. Bu sefer değişik bir boyuta taşıyıp pastaya çevirdim. Böyle daha çok sevildi.
🎀
Malzemelerimiz
400 gr. Kadayıf
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. Tereyağ
🎀
Muhallebisi için
150 gr Tereyağ
1 paket vanilya
1.5 lt süt
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 limon rendesi
🎀
Öncelikle kadayıfı parçalamakla işe başlıyoruz. Tereyağını erittikten sonra kadayıfı içine koyup renginin altın sarısına dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıf cıtırlaştığında şekeri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
🎀
Muhallebi malzemelerini derin tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz . Toparlanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
🎀
Çember bir kalıba en alta çok az muhallebi koyup üzerine kadayıftan yayıyoruz. Onun üzerine yavaşça muhallebiden döküyoruz. Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar tekrarlıyoruz. Kalıbınızın büyüklüğüne göre katman sayısını çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz.
🎀
1 aksam buzdolabında bekletirseniz ertesi güne hem kalıptan rahat çıkıyor hem de muhallebi ile kadayıf daha güzel birleşiyor.
🎀
Aşağıdaki linkten tarifimin vidolu anlatımına ulaşabilirsiniz.


O zaman afiyet olsun 💕


 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe