PAŞA MEZESİ



En severek yaptığım mezelerden biridir. Hatta ilk yapmayı öğrendiğim meze idi. Hazırlaması en fazla 10 dk.sürüyor. Bunun bir diğer çeşidi Girit Mezesidir. Bunu size daha sonra aktaracağım. Resim biraz yamuk olmuş, en kısa sürede yenisi ile değiştireceğim...



Malzemelerimiz

150 gr. Teneke peyniri (böreklik peynirle de oluyor)
2 kaşık domates salçası
1 kaşık acı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Kontrollü tuz
Pul biber
Zeytinyağ
Süslemek için zeytin



Peyniri bir kaba alıp çatal ile eziyoruz. Daha sonra salçaları ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ile dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırarak tatları birbirine yediriyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse tuz ekliyoruz.

Servis tabağına aldıktan sonra üzerini düzleyip hatta bir kaşık yardımıyla şekiller yapıyoruz. Zeytinle süsleyip sunuma hazırlıyoruz. Sofraya gelmeden önce üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağ gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe