FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA


Sağlık dolu bir tarif daha. Kızartmayı kim sevmez. Ama sonuçta yağda kızartma. Bir de böyle deneyin. Ve fırından çıkar... Hemen tarife geçiyorum. Hem de püf noktalı...



                                                Malzemelerimiz

3 tane patlıcan
3 tane kabak
3 tane büyük patates
2 tane havuç
4 dış sarmısak
3 tane domates
4-5 tane sivri biber
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
Zeytinyağ

Sosu için 
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
3 diş sarmısak 
1 kaşık tereyağda eritilmiş 1 kaşık biber salçası


Derin bir kabın içine domatesler rendelenir, içine ince ince doğranmış sarmısaklar eklenir. Tuz,karabiber ve az zeytinyağ ,yarım çay bardağı su koyup karıştırılır.

Tepsiye pisirme kağıdı koyup üzerine yine az zeytinyağ sürülür. 

Bütün sebzeler istenilen şekilde doğranır ve bu karışıma bulanarak tepsiye sıralanır. Kabın içinde kalan domatesli karışıma yarım çay bardağı su daha eklenip karıştırılır ve tepsiye dökülür. 



Daha önceden ısıtılmış 220 derecede fırında 40-45 dakikada pişirilir. Veeee püf noktası …


Piştikten sonra fırının kapağını 10 dakika sonra açın.

Servisten önce üzerine yoğurt ve salçalı sosu dökülür.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe