EGE USULÜ CİĞER TAVA


Ayda bir de olsa soframızda ciğeri bulundurmaya özen gösteriyorum.Sonuçta gelişme çağında olan bir oğlum var ve bu tarifimi çok seviyor.Vücut için de inanılmaz faydaları var.



Şöyle ki vücudun protein ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar ve vücudun A vitamini kaynağını oluşturur.Ciğer, birçok vitamin türü bakımından zengindir ve ciğer içermiş olduğu bu vitaminlerin yardımı ile, hücre yenilenmesini desteklemektedir. Ciğer, kardiovasküler hastalık riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmayı düzenler, kalp krizi riskini ve felç riskini azaltır, kolesterolü düzenler. Çok iyi bir selenyum kaynağı olan ciğer, kan hücrelerinin sağlığını destekler ve anemi oluşumunu önler. Son olarak ciğer, sinir sistemi ve beyin sağlığını destekler.

Bu açıklayıcı ufak bilgiden sonra malzemelerimize geçelim.

1/2 kg ister kuzu ister dana ciğeri
1/2 limon
2 büyük soğan 
1 demet maydanoz 
Kızartmak için sıvı yağ 
Tuz 
1 fincan un 

Ciğerimizi sağlığımız için ya gerçekten çok güvendiğimiz mahalle kasabından yada tüketimi çok olan büyük marketlerden almaya özen gösterelim. Kuşbaşından biraz küçük olarak doğranmasını isteyelim. (Derler ki ciğer yıkanmaz. Öyle bir yıkanır ki bol suyla :) benim gibi pimpirikli biri iseniz eğer...) 

Bir tepsinin içine ciğerlerimizi fazla suyunu kağıt havlu ile alarak koyalım. Üzerine unumuzu dökelim iyice karıştıralım. 

Tavamıza kızartmak için yağı koyup kızmasını bekleyelim.Daha sonra ciğerleri içine atıp karıştıra karıştıra güzelce kızarmasını sağlayalım.(İçinin pişip pişmediğini anlamak için bir tane ciğeri ortadan ikiye kesin,içi kırmızı değilse pişmiş demektir.)

Büyükçe bir servis tabağına alalım. 

Soğanlarımızı piyazlık doğrayalım.Maydanozları da biraz irice kıyalım. Hepsini az önce ciğerlerimizi çıkarttığımız tavanın içine atalım.Üzerine tuzumuzu da koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. 

Pişen soğan ve maydanoz karışımını daha önce servis tabağımıza aldığımız ciğerin üstüne koyup bir güzel karıştıralım. Üzerine yarım limonumuzu da sıkıp servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun... 


Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe