KOKOŞ REVANİ

İşte size harika bir tatlı.Bu tarifin orjinali sevgili blogger arkadaşım Nursevince Lezzetler'e ait.İlk ismi çok hoşuma gitti. Okuduğumda ise mutlaka yapmalıyım diye düşündüm.Ama görüntüsünden dolayı yapmaktan korkmadım değil.Yapmaya başladığımda ise sanki 40 yıldır (lafın gelişi canım o kadar yaşlı değilim) yapıyormuşum gibi çabucak yapıverdim.Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.


Gelelim malzemelerimize
Keki için malzemelerimiz :
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
 
Şerbeti için malzemelerimiz :
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı tozşeker
½ limon suyu

Üzeri için malzemelerimiz :
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Pişirme kağıdı

İlk olarak şerbetimizi pişirmekle başlıyoruz . Kekimizi pişirine kadar soğuyacaktır. Su ve şekerimizi ocağımıza alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığında limon suyumuzu ekliyoruz.Kaynayıp rengi şeffaflaşınca ocağımızı kapatıyoruz.

Bir karıştırma kabının içine önce yumurtaları kırıp çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra sırasıyla şeker,yoğurt,irmik,limon kabuğu rendesi,sıvı yağ,un ve kabartma tozlarını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çok akışkan bir hamur olmayacak. Kek kalıbımızın içine pişirme kağıdı serip üzerine bu kek karışımını döküyoruz. Kalıbın altına bir iki defa sertçe vurarak kekin homojen bir şekilde dağılmasını sağlıyoruz.

Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırınımızda 30-40 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıktıktan sonra daha büyük bir tepsiye ters olarak çıkartıyoruz.Üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice kaldırdıktan sonra soğumaya bıraktığımız şerbetimizi kekin ortasından yavaş yavaş döküyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika sonra tüm şerbeti çekecektir.

Yuvarlak kurabiye kalıbınızsa varsa kalıpla eğer yoksa da su bardağı ile şerbeti çekmiş revanimizden yuvarlak kekler kesiyoruz. Bu tariften 12 adet minik revani çıkıyor.

Gelelim üstünü hazırlamaya …

Küçük revanileri hazırlarken artan parçaları değerlendireceğiz. Bunun için bir karıştırma kabının içine kakao ve hindistan cevizini alıyoruz. Kalan revanileri de içine ekleyip güzelce
karıştırıyoruz. Bir kaşık yardımıyla her revaninin üzerine koyuyoruz.


Servis yaparken üzerine krem şanti, kaymak veya dondurma ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe