DAMALI PASTA

Meslek olarak pastacı olmasam da Butik Pastacı olarak pastanelerde kullanılan ürünleri çok yakından biliyorum.O yüzden daha çok evde ve pratik sayılacak pastalar yapmayı tercih ediyorum.İşte bu pasta da onlardan biri.

Sizlere oldukça basit olan ama tadı ile misafirlerinizi şaşırtacak bir pasta tarif edeceğim.Kestiğiniz zaman kare kare tıpkı bir dama tahtası gibi görünecek.Hadi malzemelerimize geçelim.


Malzemelerimiz

1 adet sade yuvarlak pasta tabanı
1 adet kakaolu yuvarlak pasta tabanı
İç malzemeleri için
İsteğinize bağlı muz,çilek veya kivi
Damla çikolata veya çikolata parçacıkları
Kreması için
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
2 kaşık kakao
2,5 bardak süt
1 su bardağı toz şeker

Kaplama kreması için

200 gr. Bitter çikolata veya 2 kaşık bitter kakao

İlk başta karışık gelebilir. O yüzden adım adım ilk resimden başlayarak devam edelim.

Pasta tabanlarını resimde görüldüğü gibi üç farklı yuvarlak ile kesiyoruz.Ben kesmeyi en küçük parçayı kavanoz kapağı ile diğerini yuvarlak yoğurt kapağı ile yaptım.



Gelelim kremamıza ,

Bütün malzemeleri ocağımıza alıyoruz.Karıştırarak altını tutturmadan pişiriyoruz. Soğutma aşamasında ise üzeri kaymak tutmaması için mikserle yavaş devirde karıştırarak soğutuyoruz.

Pasta altlığımızı veya servis tabağımızı alıp önce kestiğimiz en büyük sade parça sonra kakaolu parça daha sonra yine sade parçayı iç içe geçirip yeni pasta tabanımızı oluşturuyoruz.




Hazırladığımız kremayı güzelce bu tabana bir spatula yardımı ile yayıyoruz. Üzerine küçük küçük doğradığımız meyvaları koyuyoruz.

Sıra pastanın ikinci katında,

Birinci katını yaparken dıştan içe sade pasta tabanı ile başlamıştık.Şimdi bunun tam tersini yapacağız yani önce kakaolu parça sonra sade parça en son küçük parça kakaolu olacak şekilde ikinci katını oluşturuyoruz.



Elimizde ki dört katta bitince sıra geldi üstünü sıvamaya…

Bunun için daha önce pişirdiğimiz kremanın içine benmari olarak erittiğimiz (bir küçük su dolu tencerenin içine koyacağımız cam kasenin içinde karıştırarak) bitter çikolatamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Burada ki en önemli nokta benmari kabının kesinlikle suya değmemesi gerekmektedir. Karışımı mikser ile yine karıştırarak soğutuyoruz.

Ve ya bitter kakaoyu içine koyup tekrar mikserle iyice karışmasını sağlıyoruz.

Krema bitene kadar pastamızın her yerini kaplıyoruz.

Üzerine ister çikolata rendesi ister meyve ister benim yaptığım gibi pirinç patlakları ile süsleyebilirsiniz.


Resim çok net çıkmadı ama en kısa sürede daha güzel resimlerimi ekleyeceğim.

Afiyet olsun,

Sevgiyle kalın,

Gazete de yayınlanan tarifime ve diğer tariflerime 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe