YALANCI AÇMA BÖREK
Hazır yufka ile açma börek tadında çıtır çıtır bir börek
yapabilirsiniz. Hele ki benim gibi bir türlü hamuru açmayı beceremiyorsanız
veya vaktiniz yoksa tam bir kurtarıcı börek. İçine koyduğumuz un sayesinde
çıtır çıtır bir böreğimiz oluyor.
4 yufka
1 su bardağı
zeytinyağ
1 fincan un
2 yemek
kaşığı sirke
300-400 gr
kaşar veya tulum loru
Bir kabın
içine yağ,sirke ve unu koyup karıştırıyoruz.
Tezgahımıza yufkamızı
açıyoruz. Bu karışım ile üzerini yağlıyoruz. Başka bir yufkayı üzerine kapatıyoruz.
Diğer yufkalarımız için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu yağdan biraz artacaktır
onu da en son fırına girmeden üzerlerine sürmek için kenara ayırıyoruz.
Üzerleri kızardıktan
sonra ikrama hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder