YALANCI AÇMA BÖREK

 

Hazır yufka ile açma börek tadında çıtır çıtır bir börek yapabilirsiniz. Hele ki benim gibi bir türlü hamuru açmayı beceremiyorsanız veya vaktiniz yoksa tam bir kurtarıcı börek. İçine koyduğumuz un sayesinde çıtır çıtır bir böreğimiz oluyor.


Malzemelerim
4 yufka
1 su bardağı zeytinyağ
1 fincan un
2 yemek kaşığı sirke
300-400 gr kaşar veya tulum loru

 

Bir kabın içine yağ,sirke ve unu koyup karıştırıyoruz.



Tezgahımıza yufkamızı açıyoruz. Bu karışım ile üzerini yağlıyoruz. Başka bir yufkayı üzerine kapatıyoruz. Diğer yufkalarımız için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu yağdan biraz artacaktır onu da en son fırına girmeden üzerlerine sürmek için kenara ayırıyoruz.




Önce dörde sonra parçaları 3 eşit parçaya bölüyoruz.



Geniş olan kısmına peynirimizi koyup kenarlarını biraz içeri kıvırarak yaklaşık 2 parmak kalınlığında sarıyoruz.



Tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan yağlı karışımı böreklerimiz üzerine sürüyoruz.



Ben genelde yağlı kağıt kullanıyorum. Bu şekilde altları daha iyi pişiyor.

Üzerleri kızardıktan sonra ikrama hazır.

Afiyet olsun.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe