MANTARLI MAKARNA

Her evde sevilen bir yemek bence. Bizim evde de durum değişmiyor ama makarna yapım şekilleri değişiyor. En çok tutulan da bu tarz mantarlı makarnalar. Hele evde yemek yoksa tamamen kurtarıcı niteliğinde bir öğün oluyor.



 

Malzemeler
1 paket spagetti makarna
2 tane taze soğan veya ince bir pırasa
5-6 tane mantar
1 tane kapya biber
1 su bardağına yakın kuru çökelek veya tulum loru
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

 Makarnamızı haşlama tenceresine koyup üzerini geçecek kadar kaynamış su koyuyoruz. Yapışmasını önlemek için ara ara karıştırarak 9 dk. kadar haşlıyoruz.

Derin bir kabın içine süzgeç koyup makarnamızı boşaltıyoruz. Bu suyu atmıyor ve çorbalarımızda kullanıyoruz.İsteğe bağlı olarak makarnanızı yıkayabilirsiniz.

Mantarımızı,kapya biberimizi,taze soğanımızı küçük küçük doğruyoruz.

Tenceremizin içine tereyağını koyuyoruz. Doğradığımız ürünleri içine koyuyoruz. Mantarlar önce suyunu salacaktır daha sonra da çekecektir.  Sebzeler çok yumuşatmadan pişiriyoruz. Tuzumuzu da ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.

Makarnaları bu karışıma ekleyip güzelce karıştırıyoruz. En son tencereye peynirimizi de koyup kapağını kapatıp 10 dk. kadar dinlendiriyoruz.

İşte doyurucu bir yemek.

Afiyet olsun.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe