FAVA

Bloğumda tıklanma rekoru kıran Girit Usulü Fava'dan sonra işte bu da diğer dillere destan fava tarifim. Favayı çok sevmeme rağmen eskiden yapmaktan çok korkuyordum. Ama şimdi bu tarifle kim yaparsa parmaklarını yiyor.




Malzemelerimiz 
2 bardak kuru bakla
1 soğan 
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı toz şeker 
2 çay kaşığı tuz 
1 limon
4 bardak su 
Süsleme için dereotu 

Kuru baklaları üzerlerindeki toz gidene kadar güzelce yıkıyoruz.

 

Bu tarifimde düdüklü tencere kullanıyorum,daha pratik ve hızlı pişiyor. 


Soğanı dörde bölüyoruz. Yıkadığımız baklayı ve soğanı  tenceremize koyuyoruz.Tuzu, şekeri ve suyunu da ekleyip düdüklüyü kapatıyoruz. 


Kaynamaya başlayınca altını kısıp 25 dakika pişiriyoruz. 


Havası geçtikten sonra tenceremizi açıyoruz. Limonunu sıkıp zeytinyağını ekliyoruz. 


Pişmiş olan favamızı pürüzsüz hale getirmek için tencerenin içinde blenderdan geçiriyoruz. Blenderdan geçtiği zaman çok sert olmamasına dikkat ediyoruz. Eğer sert ise kaynamış suyu yavaş yavaş ilave edip kıvamını kontrol ediyoruz.


Resimdeki gibi bir servis tabağına alıyoruz.


Donması için bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.


Yemeden önce dilim dilim kesip üzerine zeytinyağ koyuyoruz.


Üzerini süslemek için ince doğranmış dereotu ve dilimlenmiş limon koyabilirsiniz.


Afiyet şeker olsun...

 

 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe