.

3 Ocak 2015 Cumartesi

TAVUKLU BEZELYE

Asla ve asla derin dondurucudan eksik etmediğim sebzem.Bezelye.
İnanılmaz derece insan vücuduna faydası var.
Kan şekerini dengeler,kötü kolestrolü düşürür,uykunuzu düzene sokar,kas gelişimi ve yenilenmesine faydalıdır.En önemli özelliğide karaciğeri temizler.
Bu yüzden şimdiden stoklarımı hazırlamaya başladım.Yaz kış her şekilde yenilebilen sebzedir.

Şimdi vereceğim tarif öylesine kolay ki .Bunu konserve bezelyeyle bile yapabilirsiniz.

Malzemelerimiz
1 kg ayıklanmış bezelye
1 tane tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
1 tane soğan
Tuz,karabiber
Zeytinyağı


Soğanlarımızı rendeliyoruz.Zeytinyağımızın içine koyuyoruz.Biraz suyunu çektirdikten sonra tavuklarımızı içine atıyoruz.3-4 dakika pişirdikten sonra bezelyelerimizi ekliyoruz.İçine 1 bardak su ve tuzunu koyduktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra üstüne karabiberimizi ekip karıştırıyoruz.

Bu yemeğimi geçenlerde beşamel sos ile de yaptım.Oda değişik oldu.Bezelyemiz piştikten sonra beşamel sos hazırlayıp suyunu süzerek içine döktüm.Karıştırdıktan sonra fırında üstü kızarana kadar pişirmeye devam ettim.Süper oldu.


Yorum Gönder