YAZ PİLAVI


İzmir’li olunurda şöyle bol enginarlı baklalı pilav tarifi yapılmaz mı ? Mis mis…
İnanılmaz hafif,doyurucu ve ferahlatıcı.Tarifimi okuyunca neden ferahlatıcı dediğimi anlayacaksınız.Hazırlaması ve pişmesi nerdeyse 35 dakika filan sürüyor.Çok pratik.

Malzemelerimiz
3-4 adet enginar çanağı
1 limon
500 gr içbakla
1 demet dereotu
8-10 tane taze soğan
1 bardak pirinç
Zeytinyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 çay bardağı su


Limonlu suda enginar çanaklarımızı haşlamakla işe başlıyoruz.Yaklaşık 10 dk.kadar haşlıyoruz.Çatalımız girince haşlanması tamamdır.
Ayrı bir yerde iç baklalarımızı aynı şekilde yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Taze soğanlarımızı ve ve ince ince doğradığımızı yarım demet dereotunu zeytinyağında soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Yıkadığımız pirincimizi,enginarlarımızı,baklalarımızı ve dereotlu soğanımızı pilav tenceresine koyup karıştırıyoruz.Üstüne şeker ve tuzunu ekledikten sonra 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler pişince dinlenmeye bırakıyoruz.Sıcakken servis tabağına alıp daha önce ayırdığımız dereotlarını yine ince ince kıyıp pilavımızın üzerini süslüyoruz.

İster sıcak isterseniz soğuk olarak yiyebilirsiniz.Ferahlatıcı çünkü enginarı haşlarken kullanılan limonlu suyun tadı pilavımıza geçiyor…

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe