.

27 Kasım 2014 Perşembe

TERBİYELİ TAVUK

Genelde bütün tavuk almamayı tercih ediyorum.Pek tercih edilmiyor bizim evde.O yüzden her zaman göğüs almak daha iyi oluyor.Ama yağsızda olduğu için kızartma olarak yaptığımda veya haşladığımda çok kuru oluyor.Bu yüzden ben de genelde tarifini vereceğim şekilde pişiriyorum.Hem bereketli hem de daha yumuşak.

Bu kelimeyi yemeklerde kullanınca bana çok komik geliyor.Terbiyeli.
Neyse malzemelerimize gelelim.

2 tane tavuk göğüs
3 tane soğan
2 tane patates
Terbiyesi için malzemelerimiz
1 fincan zeytinyağ
1 fincan soyasosu
Kekik
Kimyon
Karabiber


Tam olan göğüsleri ortadan ikiye kesiyoruz.Ve kalın kısmından tekrar keserek inceltiyoruz. Bir tabakta soyasosu,yağ ve baharatı karıştırıyoruz.Tavukları bu karışımın içine koyuyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletiyoruz.Bu bekleme süresinde de soğanlarımızı dilimliyoruz. Patateslerimizin kabuklarını soyup onları da dilimliyoruz.

Tencerenin içine soğanları yerleştiriyoruz.Onun üstüne patateslerimizi koyuyoruz.En üste de sosun içinde bulunan tavuklarımızı sıralıyoruz.Kalan sosumuzu tavukların üstüne döküyoruz. İçine 1 fincan su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yarım saatin sonunda tavuklarımız pişmiş ve özel baharatlı sos patateslerimize işlenmiş olarak hazırdır.

AFİYET OLSUN ...
Yorum Gönder