SİGARA BÖREĞİ


Malzemelerim
3 yufka
300 gr çökelek veya tulum loru
Maydanoz
Tuz ve karabiber
Kızartmak için de sıvı yağ

Uzun zamandır sigara böreği yapmamıştım.Bundan 2 sene öncesine kadar her zaman buzdolabında sigara böreğim vardı.Ama dolapta duracağına midemizde dursun olayı başlayınca yapmayı bıraktım.Malum gelsin kilolar olayı :)


Hadi başlayalım…
Yufkalarımızı tezgahımıza üst üste gelecek şekilde yayıyoruz.Önce ikiye daha sonra dörde ve kalan parçaları da ikiye bölüyoruz.Bir kabın içine maydanozumuzu ince ince kıyıyoruz. Peynirimizi ve tuzumuzu da koyup karıştırıyoruz.Yaptığımız iç harcını yufkanın geniş tarafına koyup kenarlarını kapatarak kalem gibi sarıyoruz.Uçlarını çok az suyla açılmaması için yapıştırıyoruz.Eğer sardığınız börekleri bir gece buzdolabında bırakırsanız daha lezzetli oluyor.
Kızgın yağda yufkalar pişene kadar kızartıyoruz.Kızarttığımız börekleri kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını aldırıyoruz.Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
İç malzemeyi hazırlarken içine bir tatlı kaşığı çörekotu da koyarsanız çok hoş bir tat veriyor.Yanına da şöyle buz gibi ayran… Atalarımız ne demek yemede yanında yat.Aynen öyle…
Afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe