.

25 Kasım 2014 Salı

KASAP KÖFTE

Kim yoktur ki şöyle cızır cızır kızarmış köfteyi sevmeyen.İster ekmek içinde ister servis tabağında dayanılmaz bir lezzet.Basit ama çok tutulan tarifim : 

Malzemelerimiz
250 gr dana kıyma
250 gr kuzu kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 bardak galeta unu veya ekmek
Nane
Tuz
Karabiber,kekik,kimyon,yenibahar
1 tutam Tarçın
1 çay kaşığı Sirke
½ paket Kabartma tozu
Kızartmak için yağ



İlk olarak derin bir yoğurma kabının içine soğanlarımızı rendeliyoruz.Bütün malzememizi koyuyoruz.Eğer galeta ununuz yoksa ekmeğimizi suda ıslatıp ve suyunu iyice sıktıktan sonra harcımızın içine karıştırıyoruz.Köfte  harcımız hamur gibi tamamen toplandıysa yoğurma işlemimiz bitmiştir.
Köfte harcımızı buzdolabına koyup 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız harcımızın içinden ölçü olarak bir yemek kaşığı kadar kıymayı alıp istediğimiz şekli veriyoruz.Çok fazla bastırmadan köftelerimizi hazırlıyoruz.Tavaya çok az yağ koyup köftelerimizi sıralıyoruz.Önlü arkalı güzelce kızartıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder