.

25 Kasım 2014 Salı

DOMATESLİ MAKARNA


Malzemelerimiz
1 paket makarna
3 tane domates
Tuz
Tereyağ
Kuru Aydın çökeleği veya kaşar peyniri

Makarnamızı pişmek üzere kaynayan suyun içine tuzunu ekledikten sonra atıyoruz.Arada yavaş yavaş karıştırarak 10 dk.da pişmesini sağlıyoruz.Makarnaların suyunu süzdükten sonra kenara koyuyoruz.Her zaman söylüyorum yine tekrarlayacağım.Lütfen makarnanın suyunu atmayınız.Her türlü çorba ve soslarda kullanabilirsiniz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesi ister rendeleyin isterseniz rondodan geçirin.Tencerede erittiğimiz tereyağın içine domateslerimizi atıyoruz.Rengi çıkıp biraz suyunu çektikten sonra makarnamızı ekliyoruz.

Tabağımıza aldıktan sonra üzerine Aydın’ın kuru çökeleğinden koyabilirsiniz.Yoksa da peynirini koyup sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder