ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Bu aralar dikkatimi çeken bir şey var.Ben de diyet yapmaya niyetlendiğim için gözüme çarpıyor.Sosyal paylaşım sitelerinde inanılmaz bir diyet furyası var.Tamamen çılgınca 1 haftada 10 kilo. … ilacı kullan 20 kilo ver. … kitabı dene 30 kilo var.Bir de isimler konulan diyet programları var.Çorba diyeti,hurma diyeti,karpuz diyeti ve daha niceleri.Su diyeti bile var.Günde çılgın litre su içiyorsunuz.Süper kilo veriyorsunuz sonuç böbreklerin iflası.Bu yazı dizisinin en başından beri anlatmaya çalıştığım şey işte bu.Herşeyi yiyin ama ölçülü.Herşeyin fazlası zarar.Bayanlar yaptığı sağlıksız rejimleri gönül rahatlığı ile başkalarına tavsiye edebiliyor.Onlara sorduğum tek soru var.Kiloyu vucudunuzda yağdan mı kaybediyorsunuz yoksa kastan mı ? Şimdiye kadar bu sorumun cevabını alamadım.
Diyet kelime olarak bile düşündüğünüzde eğer gerçekten kilo kaybınız var ise sizi tamamen strese sokmaya yeter.Önemli olan uyguladığınız diyeti -ki bundan sonra bu kelimeyi kullanmayıp sağlıklı beslenme olarak kullanacağım- ufak tefek hareketlerle zevkli hale getirmek.
Şimdi vereceğim tarif tamamen bu şekilde.Kesinlikle içine koyduğumuz hiçbirşeyi yağda kavurmuyoruz.Tamamen kendi suyunda pişiyor.Oldukça hafif.
Gelelim tarifimize

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Malzemelerimiz
4 tane patlıcan
4 tane domates
2 soğan
4-5 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağ

Patlıcanlarımızı alacalı olarak soyuyoruz.Eğer boyları uzunsa ikiye bölerek yapabilirsiniz.Daha sonra patlıcanları karnıyarık gibi kesiyoruz.Ben içini tatlı kaşığı ile biraz oyuyorum.
Ayrı bir yerde kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğruyoruz.Bir kabın içine koyuyoruz. Soğanlarımızı da piyazlık doğruyoruz.Patlıcanlarımızın içinden çıkan iç malzemesini ,1 tatlı kaşığı zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tuzumu  ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
Karnıyarık olarak açtığımız patlıcanların içine bu hazırladığımız karışımı koyup tenceremizin dibine sıralıyoruz.Eğer karışımınız kaldıysa hepsini tencerenin içine koyabilirsiniz.
En üste de ayıkladığımız sarımsakları atıştırıyoruz.
Kısık ateşte patlıcanlarımız pişene kadar pişiriyoruz.Bazen domatesler su salmayabiliyor o zamanda içine 1 fincan su ekleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe