.

30 Kasım 2014 Pazar

DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Renkli pilavlarımdan biri daha.

Genelde soframızda sebze veya et yemeklerinin yanına pilav oluyor.Arpa şehriye pilavını denemenizi tavsiye ederim.Mis gibi tereyağ ile inanılmaz lezzetli.Çok basit yapılışı hatta normal pirinç pilavından bile daha basit diyebilirim.

Malzemelerim
1 paket arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
3 domates
Tuz


Önce domateslerimizin kabuğunu soyuyoruz.Daha sonra rende veya rondodan geçirerek püre haline gelmesini sağlıyoruz.Tereyağımızı pilav tenceremizin içine atıp eritiyoruz. Yanmamasına dikkat edin.1-2 damla zeytinyağı içine damlatırsanız yağınız yanmayacaktır.Daha sonra içine yıkadığımız arpa şehriyelerimizi koyup 3 dakika kadar kavuruyoruz.Üstüne domatesimizi de ekleyip tuzu koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Domateslerin suyu çekilene kadar arpa şehriyeli pilavımızı pişiriyoruz.

Eğer içine tereyağ yerine zeytinyağı koyup pişirirseniz soğukken de yiyebilirsiniz.Tam yaz pilavı olur.


Afiyet olsun…
Yorum Gönder