DOMATES ÇORBASI
Çorbalar Türk Mutfağı’nın baş tacıdır. Yaz kış tüketilen ve
kan şekerimizi düzenleyen çorbalarımızdan her derde deva mükemmel domates
çorbamız …
MALZEMELER
5 adet iri domates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
Kaşar peyniri
Kızarmış küp şeklinde ekmekler
Tuz
HAZIRLANIŞI
Domateslerimizi soyup rendeliyoruz.Ama kesinlikle
kabuklarını atmıyoruz.(Mesela yemek yapıyorsunuz ve domateslerin kabuklarını
soydunuz.Bir buzdolabı poşetine doldurup dondurucuya atın.Çorbanızda
kullanabilirsiniz.)
Tereyağı ve unu kısık ateşte pembeleşinceye kadar
kavuruyoruz.(Tereyağının yanmaması için iki damla zeytinyağ koyun)
Kavurduğumuz unun içine rendelediğiniz domatesleri ve domates
kabuklarını ekliyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak un ile bütünleşmesini
sağlıyoruz.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu da ilave
ediyoruz.Eğer et suyunuz veya tavuk suyunuz varsa da kullanabilirsiniz.Hatta
içine bulyon bile ekleyebilirsiniz.
Çorba kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten
sonra içinden domates kabuklarını çıkarıyoruz.Eğer unda topaklanma olduğunu
görürseniz blenderla karıştırabilirsiniz.
Çorbanının koyuluğunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kızarmış ekmekler :
Tavaya bir kaşık zeytinyağı ve içine dövülmüş iki diş
sarımsak koyuyoruz.Zeytinyağını yakmadan iyice karıştırıyoruz ve küp küp
doğradığımız ekmekleri ekliyoruz.Ekmeklerin heryerinin kızarmasını sağlamak
için karıştırıyoruz.
Servis yapmadan önce çorbanın üzerine bu kızarmış ekmeklerimizi
ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder