DOMATES ÇORBASI

Çorbalar Türk Mutfağı’nın baş tacıdır. Yaz kış tüketilen ve kan şekerimizi düzenleyen çorbalarımızdan her derde deva mükemmel domates çorbamız …

MALZEMELER
5 adet iri domates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
Kaşar peyniri
Kızarmış küp şeklinde ekmekler
Tuz



HAZIRLANIŞI
Domateslerimizi soyup rendeliyoruz.Ama kesinlikle kabuklarını atmıyoruz.(Mesela yemek yapıyorsunuz ve domateslerin kabuklarını soydunuz.Bir buzdolabı poşetine doldurup dondurucuya atın.Çorbanızda kullanabilirsiniz.)
Tereyağı ve unu kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.(Tereyağının yanmaması için iki damla zeytinyağ koyun)
Kavurduğumuz unun içine rendelediğiniz domatesleri ve domates kabuklarını ekliyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak un ile bütünleşmesini sağlıyoruz.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu da ilave ediyoruz.Eğer et suyunuz veya tavuk suyunuz varsa da kullanabilirsiniz.Hatta içine bulyon bile ekleyebilirsiniz.
Çorba kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten sonra içinden domates kabuklarını çıkarıyoruz.Eğer unda topaklanma olduğunu görürseniz blenderla karıştırabilirsiniz.
Çorbanının koyuluğunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kızarmış ekmekler :
Tavaya bir kaşık zeytinyağı ve içine dövülmüş iki diş sarımsak koyuyoruz.Zeytinyağını yakmadan iyice karıştırıyoruz ve küp küp doğradığımız ekmekleri ekliyoruz.Ekmeklerin heryerinin kızarmasını sağlamak için karıştırıyoruz.

Servis yapmadan önce çorbanın üzerine bu kızarmış ekmeklerimizi ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe