TERBİYELİ KUZU ETİ

TERBİYELİ KUZU ETİ

Hiç de ağır olmayan bir et yemeği.Kuzu eti veya dana eti kemiksiz olmak şartıyla kullanabilirsiniz.Ancak kuzu eti daha yağlı olduğu için ben daha çok tercih ediyorum. Pişince içindeki baharatlı karışımla çok farklı bir lezzet veriyor.

Malzemelerim
Yaklaşık ½ - 750 gr kuzu eti – kemiksiz
Kimyon,kekik,karabiber,pul biber,
Zeytinyağı
2-3 adet patates
3-4 tane mantar
Pişirme torbası

Öncelikle zeytinyağı ve elimizdeki tüm baharatları karıştırıp etimizin sosunu hazırlıyoruz. Etimizim her tarafını bu sos ile iyice sıvıyoruz.Pişirme torbasının içine yerleştiriyoruz. Kalan karışımı da pişirme torbasının içine koyuyoruz.Patatesleri soyup elma dilimi haline getirip onları da torbaya ekliyoruz.Sımsıkı ağzını bağladıktan sonra köşesinden küçük bir parça keserek poşetin hava almasını sağlıyoruz.200 derece fırında 45 dk. pişiriyoruz.45 dakikanın sonunda fırın torbasını yırtarak et ve içindeki et suyunun tepsiye dökülmesini sağlıyoruz.Bu esnada ayıklayıp şeritler halinde kestiğimiz mantarları fırın tepsisi içine yerleştiriyoruz.Yine yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra (üzeri hafif  kızarınca) fırından çıkartıp dilimledikten sonra yanında haşlanmış sebzelerle renklendirip servis yapıyoruz.
Yalnız burada unutmamamız gereken tek şey eti pişirme aşamasında kesinlikle tuz kullanmayınız.Etinizin sertleşmesine yol açar.

Afiyet olsun… 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe