.

7 Aralık 2013 Cumartesi

ZEBRA KEK

Daha önce deneyip de bir türlü beceremediğim zebra keki sevgili Lokum Pilavı arkadaşım Sevilay'dan gelen püf noktası ile başardım.Gerçekten umduğumdan çok güzel oldu.Aferin bana... :) (birazcık şımarıyım) 
Malzemelerim 
4 yumurta 
2 bardak şeker 
1/2 br.sıvı yağ 
4 bardak un 
1 paket kakao
1 adet maden sodası 
vanilya ve kabartma tozu
Bütün malzemelerimizi kakao hariç kek sırasında karıştırıyoruz.Önce yumurtalar,sonra şeker,un,
vanilya ve kabartma tozu.yağ,soda.Daha sonra hazırladığımız kek karışımını ikiye ayırıyoruz.Bir tanesine kakaoyu ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz.Tepsiye karışımı dökmeden önce fırınımızı 170 derece sıcaklıkta ısıtmaya başlıyoruz.Tam ısınmasına gerek yok.İşlemi yaparken ısınması yeterli.26 cm.lik yuvarlak bir kek kalıbını çok az yağladıktan sonra kepçe yardımıyla tam ortaya önce bir kepçe sade daha sonra yine bir kepçe kakao,tekrar sade karışımdan döküyoruz.
Kek karışımları bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Daha sonra bir kürdan veya bıçak ile yıldız şeklini veriyoruz.Yani tam ortasından kenarlara doğru kekimizi kesiyoruz.
Fırına koymadan önce 2 dk.kadar bekliyoruz ki yaptığımız karışım iyice dağılsın yoksa ortası kabarır,kenarlar kabarmaz.






Veee sonuç :) afiyet olsun ...





Yorum Gönder