KIYMALI KABAK

Tam diyet uygulayanlar için yenilebilir bir yemek daha kıymalı kabak.Hem tok tutuyor hem de vitamin bakımından vücuda zindelik veriyor.Çok kolay da piştiği için pratik yemeklerim arasında yer almakta...
Bu yemeğim için malzemelerim 
                                           1 kg kabak 
100 gr kıyma
2 tane havuç
1 tane soğan 
2-3 diş sarımsak
1 kaşık salça (eğer domatesiniz varsa 2-3 tanesi yeterli oluyor)
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz,kimyon,karabiber
Zeytinyağ


Kabaklarımızı (ben hiç kabuklarını soymam) güzelce yıkadıktan sonra dörde bölüp parmak kalınlığında doğruyoruz.Bir tencereye önce arzunuza göre zeytinyağı koyup doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından kıymamızı kavurmaya başlıyoruz burada ki püf noktam kıymanın içine rendelediğim havuçlarım :) Daha sonra salçalarımız ekleyip iyice renklerinin çıkmasını sağlıyoruz.Kabakları da ekledikten sonra istediğimiz kadar baharat,tuz ve 2 diş sarmısak koyuyoruz.Yarım bardak su ekleyip kapağını kapatıyoruz.15 dakika sonunda mis gibi kokular yükselmeye başlıyor ocaktan.Yalnız yine de yemeğin suyunu kontrol edin.Normalde kabak su salan bir sebzedir ama yemeğin dibini tutmasını hiç istemeyiz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe