İÇ BAKLALI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ÇANAĞI



Vazgeçemediğim tatlardan bir tane daha. İç baklalı enginar çanağı. Enginar zaten çok faydalı herhalde 3 öğün bile yiyebilirim. Şimdiden tarifimi görüp yapacaklara şifa olsun.


Malzemelerim
600 gr iç bakla
4 tane enginar göbeği
8 tane taze soğan
1/2 demet dereotu
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağ
Tuz

İç baklaları ayıklamakla işe başlıyoruz. Baklaları kenarlarından incecik çizerek kabuklarını çıkartıyoruz. Tenceremize bol zeytinyağ koyuyoruz. Doğradığımız 4 tane taze soğanı içine koyuyoruz. Biraz yumuşattıktan sonra baklaları ekliyoruz. Tuz ve şekeri de ekledikten sonra üzerleri geçecek kadar su ekliyoruz. Kontrollü olarak pişiriyoruz. Piştikten sonra incecik kıydığımız yarım demet dereotunu ve 1 kaşık zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.


Başka bir tencereye yine zeytinyağı koyup içinde taze soğanı yumuşatıyoruz. Enginar çanaklarını ters olarak sıralıyoruz. 1 bardak su ve 1 limon suyunu ekledikten sonra üzerlerine bir tabak koyup kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 20 dk.sonra tam ortalarına çatal sokup pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.

Pişen enginarları servis tabağına alıp icbaklayı üzerlerine koyuyoruz. Dereotu ile süsleyip afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe