KARAMELİZE ETİMEK TATLISI

Acil durum tatlısı diye ben buna derim. Tatlı krizlerini yaşamayan yoktur aramızda. İşte bu durumlara acil çözüm. Karamelize etimek tatlısı.Diz,dök,soğut ve ye…


Hemen tarife geçiyorum:
Malzemelerimiz
1 paket Etimek

Muhallebi için 
2 bardak süt 
1 kaşık un 

Karamel için
1 bardak şeker
1 bardak su


Süsleme için 
Fındık 
Çilek v.s.
Etimekleri dizmekle işe başlayalım. Büyük bir dikdörtgen tepsinin içine sıralayalım. Benim tepsim  12 tam ve 1 yarım aldı. Kalan etimeği küçük küçük parçalayıp boşlukları doldurdum.

Daha sonra karamel yapımına geçelim. Şekerimizi çok büyük olmayan ufak bir tenceremizin içine alalım. Küçük ocakta arada yanmaması için hafif hafif karıştırarak erimesini sağlayalım. Bu arada aman dikkat; erimiş şeker inanılmaz sıcaktır, kendi güvenliğinizi mutlaka sağlamış olun.(Önlük, damlamaya karşı burnu kapalı terlik, eldiven gibi)
Eriyen ve rengi karamele dönen şekerimizin içine tencerenin kenarından üzerimize sıçramayacak şekilde suyu dökelim. Su ile birleşen şeker bir anda kristalize olacaktır.(İsterseniz bu kristalleşen karamelden süsleme için parçalar kopartabilirsiniz.)Yavaş yavaş karıştırarak şekerin su içinde tamamen erimesini sağlayalım. Renk şeffaf olduğunda karamel sosumuz hazırdır. Ocağımızın altını kapatıp birkaç dakika dinlendirelim.


Daha önce hazırladığımız etimeklerin üzerine karamel sosumuzu kepçe yardımıyla dökelim. İyice çekmesi için yine dinlenmeye alalım. 

Muhallebimizi için sadece süt ve un gerekiyor. Karamel sosta şeker fazla olduğu için muhallebiye şeker koymuyoruz. Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Pütürlükler oluşacaktır hiç sorun değil. Ocaktan kaynamaya başladıktan sonra alıyoruz. Mikser yardımıyla hem pütürlüklerden kurtuluyoruz hem de soğumasını sağlıyoruz. Bekletmeden etimeklerimizin üzerine döküp bir spatula veya kaşığın tersi ile her yere yayılmasını sağlıyoruz.


Üzerini strech film ile kapatıp oda sıcaklığın soğumasını bekliyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra buzdolabına koyabiliriz. Eğer hemen koyarsak muhallebi üzerinde çatlamalar yapacak ve hoş bir görüntü olmayacaktır.2-3 saat buzdolabında beklemesi uygun olacaktır.

Servis aşamasına geldiğimizde tepsiyi eşit olarak kesiyoruz. Önce bir parçasını servis tabağına alıp arasına fındık kırığı ve çilekleri koyuyoruz. Üzerine de diğer parçayı koyuyoruz ve yine çilek ve fındık kırığı ile süslüyoruz. Diğerleri içinde aynı işlemi yapıyoruz.



İstediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Her meyve çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe