.

10 Kasım 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ BÖREK



İşte böreğim.Tarifim annemden.Az malzeme ile bol börek.Su böreği gibi oluyor.Çok pratik olduğu içinde her an yapılabiliyor.Benim bu konuda en avantajlı olduğum konu evimin sırasında yufkacı ve mandıra var.Evde yaşanan börek krizlerinde hemen çözüm oluyorlar.

Malzemelerimiz
5 tane yufka
İç malzemelerimiz
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt veya 1 bardak süt
250 gr tulum loru veya çökelek
Tuz
Üzeri için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yumurta

Tepsimizde 1 adet yufkayı dışarıya sarkacak şekilde açıyoruz.1 tane daha yufkayı kopartarak üstüne koyuyoruz. Yağ,su,yoğurt ve yumurtamızı karıştırıp sos haline getiriyoruz.Bir kaşık yardımıyla üzerine biraz gezdiriyoruz.Lorumuzu tuzluyoruz.Yarısını bu karışımın üstüne dağıtıyoruz.Üzerine tekrar parçaladığımız yufkamızı koyup tekrar sosu dağıtıyoruz.Kalan lorumuzu da üstüne koyup işlemi tekrarlıyoruz.
En üste tekrar sos hazırlayıp dışarıya sarkan yufkaları da buruşuk şekilde kapattıktan sonra üstüne döküyoruz.
Bıçak ile porsiyonluk kestikten sonra 180 derece fırında 25 dakikada pişiriyoruz.Fırından çıkınca üstüne 1 çay bardağı kadar su ile ıslatıyoruz.Bir örtü ile üstünü kapatıp dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun…



Yorum Gönder