.

19 Ekim 2014 Pazar

İÇ PİLAV

Her zaman iç pilavı çok sevdim.Ama yapmaya öylesine korkuyordum ki sonuçta hayal kırıklığına uğramakta vardı.Gözleri karartıp bir gün denedim.İnanır mısınız ? Şimdi normal pilav yapmak bana daha zor geliyor.
Neyse gelelim tarifime,hiç de öyle gözlerimi yerinden çıkaracak kadar zor bir şey değilmiş :)
Resim için öncelikle özür dilerim.Yakın çekimim yoktu :(


Malzemelerimiz
3 bardak pirinç
3,5 bardak su
1 paket dolmalık Fıstık
1 fincan Kuşüzümü
2 kaşık tereyağ
1 kaşık limonsuyu
Tarçın
Tuz

Pirinçlerimizi yaklaşık 2 saat önce suya ıslatıyoruz.Pişirmeden önce üzerinde pirinçlerimizi üzerlerinde nişasta kalmayıncaya kadar yıkıyoruz.
Pilav tenceresi içine tereyağımızı koyup eritiyoruz içine fıstıklarımızı renkleri değişene kadar kavuruyoruz.Pirinçleri de içine koyup kavurmaya devam ediyoruz. Kuş üzümlerini saplarını çıkardıktan sonra (püf nokta olarak kuşüzümlerini una bulayın daha sonra avcunuzun içinde sıvazlayın,bütün sapları çıkmış olacaktır) tarçını,tuzunu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
Üstüne suyumuzu da koyup kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.

İşte bu kadar :) 

Afiyet olsun…
Yorum Gönder