.

19 Ekim 2014 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ

Hünkar beğendimiz ; gelen misafirlerim kırmızı eti tercih etmedikleri için tavuk eti ile yaptım.

Malzemelerimiz

Beğendi için
4 tane topan (bostan) patlıcanı
1 kaşık tereyağ
2 kaşık un
2 bardak süt
Tuz
1 bardak rendelenmiş kaşar

Et için
500 gr kuşbaşı tavuk eti
3-4 tane domates
1 tane soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ




Önce soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağımızın içinde pembeleşmesini sağlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz ve rendelediğimiz domatesleri tavuğumuzu,karabiberimizi koyduktan sonra kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.Altını kapatmadan önce tuzunu atıp karıştırıyoruz.2 dk.sonra altını kapatıyoruz.


Patlıcanlarımızı üç dört yerinden çatalla deliyoruz.Közmatik veya ocağımızın üstünde çevire çevire közlenmesini sağlıyoruz.Közlenmiş patlıcanları soğutmadan suyun altında kabuklarını soyuyoruz.Küçük küçük doğruyoruz.Daha sonra derince bir tencerenin içinde tereyağını eritiyoruz.İçine unu koyduktan sonra yakmadan karıştırarak kavuruyoruz. Patlıcanları içine atıyoruz,sütü de ekledikten sonra yavaş ateşte macun haline gelmesini sağlıyoruz.

Daha sonra blenderdan geçirip topakları parçalıyoruz.İçine peynirleri de koyduktan hafif ateşe tekrar koyup peynirleri eritiyoruz.Peynirler tamamen eriyince servis tabağına alıyoruz.Üzerine pişirdiğimiz tavuk etini de koyup sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
Yorum Gönder